fbpx

‘Sri Pahang FC’ Adalah Nama Baru Bagi Pasukan Bola Sepak Pahang

- Sponsor -

Nama Sri Pahang FC secara rasmi dipilih oleh Persatuan Bola Sepak Negeri Pahang (PBNP) selepas penjenamaan semula skuad Tok Gajah.

Pengurus Pahang, Datuk Mohammed Suffian Awang berkata, dengan pemilihan nama itu bererti Pahang sudah melengkapkan proses penswastaan seperti yang disyaratkan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sekali gus boleh beraksi dalam Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Walaupun sedikit lewat untuk memulakan proses penswastaan tetapi dengan kerjasama semua pihak, akhirnya ia dapat disiapkan mengikut jadual ditetapkan.

GAMBAR: PAHANG FA
- Sponsor-

Pahang sebelum ini antara pasukan yang masih di peringkat pertengahan untuk menyelesaikan proses penswastaan seminggu sebelum tamat tempoh pendaftarannya hari ini.

Beliau yakin dengan kejayaan PBNP mematuhi arahan FAM dan memiliki nama baharu, pemain Pahang akan lebih berkeyakinan untuk memburu tempat ke Piala Malaysia.

Beliau berharap pemain lebih fokus dan bersemangat memungut tiga mata ketika menentang Perak, Sabtu ini dan Terengganu FC nanti bagi mencerahkan peluang ke Piala Malaysia.

via: Utusan

Sumareh sebelum ini telah menghilangkan diri dari skuad Tok Gajah namun sempat meninggalkan pesanan.

Baca juga: Kenyataan Sumareh Selepas Hilang Dari Sukad Tok Gajah

- Sponsor -
- Sponsor -