fbpx
- Sponsor -

Prihatin Dalam Rawatan, Ini Kenapa Tooth & Co Perlu Jadi Klinik Gigi Pilihan Warga Kuantan

Sebelum ini, kami pernah bercerita mengenai reka bentuk serta interior Klinik Pergigian Tooth & Co. Dan kali ini kami mahu terangkan serba sedikit bagaimana prosedur rawatan di Tooth & Co.

Para doktor di sini pertamanya lebih mencadangkan untuk anda mendapatkan tarikh temu janji dahulu. Bukan apa, anda juga yang perlu menunggu lama jika walk-in pada waktu pesakit lain sedang dirawat. Jika bernasib baik, boleh telefon untuk ketahui jika ada slot kosong lalu rawatan boleh dimulakan.

Apa kelebihan yang tersendiri di Tooth & Co berbanding klinik lain?

- Sponsor-

Di sini, interior klinik yang cantik bukan modal utama untuk menarik pelanggan. Fokus utama mereka adalah menyelamatkan gigi selagi boleh berbanding terus cabut. Ramai memilih untuk cabut gigi yang sakit tetapi di Tooth & Co mencabut gigi sentiasa pilihan kedua.

Setiap pesakit yang hadir akan mempunyai masa sekurang-kurangnya 1 jam bersama doktor. Dalam tempoh tersebut, para doktor akan menerangkan secara terperinci apa masalah gigi yang dihadapi. Setelah itu, doktor akan menawarkan pilihan bergantung kepada kemampuan anda.

Sebagai contoh, kebanyakan pesakit mengalami sakit berdenyut yang memerlukan rawatan akar. Wujudnya keradangan pada akar gigi menyebabkan berdenyut dan tidak boleh tidur lena. Maka, rawatan akar akan dijalankan untuk menyelamatkan gigi seperti membuang struktur rosak dan bakteria yang membiak.

Pesakit kemudiannya akan dibenarkan pulang dan dipantau oleh doktor sekurang-kurangnya selama dua hari selepas rawatan. Pada masa yang sama, orang ramai juga cenderung mencari klinik gigi menawarkan harga murah tetapi murah itu tidak semestinya bagus.

Jika anda mempunyai masalah bayaran di Tooth & Co, doktor gigi klinik ini sentiasa terbuka untuk selesaikan perkara tersebut. Rawatan hanya akan dimulakan setelah mendapat persetujuan anda. Untuk maklumat lanjut, boleh ikuti mereka di Facebook Tooth & Co.

Paling seronok, anda boleh bertanya sebarang soalan mengenai masalah gigi serta konsultasi secara percuma melalui talian Whatsapp di 019 614 6191.

Servis pergigian yang professional mestilah menggunakan teknologi yang canggih kan? Salah satu teknologi canggih yang digunakan di Tooth & Co ni adalah mikroskop Zumax ni. Biasanya, kami akan gunakan untuk buat pemeriksaan pergigian terperinci, dan paling penting, untuk buat pembedahan pergigian estatik atau restoratif. Mikroskop ni boleh digunakan untuk semua prosedur rawatan pergigian di Tooth & Co termasuklah rawatan scaling. Jangan risau, kami di Tooth & Co akan sentiasa memberikan anda khidmat yang terbaik. Boleh klik untuk buat temujanji: https://toothnco.wasap.my https://toothnco.wasap.my https://toothnco.wasap.my #toothnco #toothncokuantan #klinikpergigiankuantan #klinikgigikuantan #dentalservice #dentalclinic #dentistkuantan #kuantan

Posted by Tooth & Co on Tuesday, January 4, 2022
- Sponsor -

Klinik Pergigian Tooth & Co:
A-127, Ground Floor, Jalan Tun Ismail, Sri Dagangan Kuantan (berhadapan Kompleks Belia Sukan KBS)
Tel : 09-531 6800

- Sponsor -

Ikuti kami di Telegram dan Instagram @kuantanloka untuk dapatkan informasi terkini lebih cepat!