fbpx

Penginapan Di Bilut Hill Melihat Matahari Terbit Bersama Aroma Durian


Jika anda ingin mencari sebuah penginapan yang berkonsepkan privasi dan jauh dari kesibukan bandar. Bilut Hill merupakan tempat yang sesuai untuk dijadikan pilihan utama. Terletak di Bentong, lokasi ini tidak jauh dari bandaraya Kuala Lumpur.

Sebuah homestay, yang dicirikan buah-buahan dan sayur-sayurannya, terletak di Bentong Durian Bilut Hills. Bersama angin sepoi-sepoi, anda dapat menikmati pemandangan alam padang rumput hijau zamrud sambil menghirup aroma raja buah.

Taman sayuran dibina khas untuk anda merasi pengalaman penyiraman, pembajaan, penanaman dan penuaian sayur-sayuran dengan tangan anda sendiri.

GAMBAR: BILUT HILL
GAMBAR: BILUT HILL
GAMBAR: BILUT HILL

Anda juga dapat melihat pemandangan durian dalam jarak jarak dekat , selain panorama di bukit dan hutan, anda berpeluang menyaksikan pemandangan senja malam yang indah, menyaksikan pemandangan matahari terbit yang menakjubkan, berjalan-jalan menyusuri hutan berkabus, dan juga memandang langit yang penuh dengan bintang.

Bilut Hills mempunyai jumlah 20 bilik, ruang istirahat KTV, ruang pertemuan, bilik permainan, dan banyak lagi. Bahan untuk sarapan pagi dan barbeque atau steamboat untuk makan malam dipilih dengan teliti dan disediakan oleh kakitangan mereka.

Selain itu, menyanyi juga menyediakan kemudahan hiburan di mana pengunjung dapat menikmati nyanyian, bermain, anak panah atau snooker.

GAMBAR: BILUT HILL
GAMBAR: BILUT HILL
GAMBAR: BILUT HILL

Terdapat juga aktiviti luaran yang merupakan aktiviti yang mesti dicuba untuk kem percutian keluarga seperti kenderaan ATV yang mencabar, aktiviti memanah di mana seseorang dapat melatih penglihatannya, dan juga memberi makan arnab untuk anak-anak.


via: BilutHill

Rasai penginapan hotel 5 bintang di pesisir pantai Teluk Chempedak yang menakjubkan ini.

Baca juga: Penginapan 5 Bintang Tepi Pantai Di Hyatt Regency Kuantan

Kongsi Artikel Ini

Benda baik kita kongsi

Sokong kuantanloka™

Sokong konten lokal. Sokong penerbitan kandungan kami dengan melanggan keahlian kuantanloka™. Dapatkan t-shirt eksklusif, stickers dan kad keahlian anda sekarang.

TERKINI

Utama
Akaun
Notifikasi
Koin