fbpx
featured image sizing

Lihat Permandangan Cameron Highlands Yang Menakjubkan Hasil Bidikan Lensa Profesional

Milky Way adalah nama sebutan bagi panorama photography ini dan ianya seakan berada di alam fantasi. Kami kongsikan kepada anda 3 foto menarik yang diambil oleh professional di Cameron Highland yang sememangnya memukau.

Ia dijadikan pilihan kerana bukan sahaja mempunyai langit yang cerah tetapi juga pemandangan yang cantik untuk diambil. Selain daripada gambar bintang, ia juga sesuai untuk diambil pada waktu matahari terbit dan terbenam.

SPONSORED

Ladang Teh Sungai Palas mempunyai beberapa tempat dan bersama label pada paparan peta supaya anda semua dapat mengetahui gambaran yang lebih jelas di mana lokasi ini.

GPS Coordinates for Spot 1: 4.515860, 101.405868
GAMBAR: GREY CHOW
GPS Coordinates for Spot 3: 4.521707, 101.398682
GAMBAR: GREY CHOW

Mengikuti laluan ke Mossy Forest, di sini anda akan sampai ke lokasi. Terdapat batu besar di sebelah, jadi letakkan kereta anda di sana.

Walau bagaimanapun, ruang tempatnya terhad dengan hanya boleh memuatkan sekitar 4 – 5 orang, jadi tidak disarankan untuk datang dalam kumpulan besar.

GPS Coordinates for Spot 2: 4.517530, 101.406893
GAMBAR: GREY CHOW
SPONSORED

Jika anda naik lebih jauh, anda akan melihat rumah di sebelah kanan anda. Ia adalah rumah di ladang sayur. Setelah meletakkan kereta di pintu masuk, anda boleh berjalan ke ladang untuk mengambil gambar, berhati-hatilah untuk tidak memijak tanaman.

GPS Coordinates for Spot 4: 4.525724, 101.390234
GAMBAR: GREY CHOW

via: Grey Chow

Antara hutan tercantik di dunia terletak di Pahang yang berada di kaki Gunung Irau ini penuh dengan hamparan lumut.

Baca juga: Mossy Forest Di Pahang Ini Merupakan Antara Hutan Tercantik Di Dunia

Related Posts