fbpx
hutan

Hutan Belakang Pejabat Hutan Daerah Kuantan Hilang?

Ketika ini sedang trending sungguh gambar hutan belakang Pejabat Dearah Kuantan yang seakan hilang di media sosial. Dan isu ini mungkin antara paling hangat menjadi bualan warganet, bukan dikalangan orang-orang Kuantan saja, malah merebak ke seluruh Malaysia.

Sebuah tweet dikongsikan pengguna twitter jelas menunjukan keadaan gambar hutan di kawasan belakang Pejabat Hutan Daerah Kuantan menipis kering dan hanya tinggal beberapa batang pokok.

SPONSORED

Tweet tersebut mendapat pelbagai respon hingga mecapai retweet sehingga lebih 11 ribu dalam tidak sampai beberapa jam. Maka bermulah pelbagai pendapat serta persoalan yang muncul diruangan komen. Antaranya:

SPONSORED

Tidak cukup dengan itu, ada yang berkongsi view permandangan dari atas di lokasi tersebut yang terkini diambil dari peta google.

Gambar di sekitar Pejabat Hutan Daerah Kuantan menerusi Peta Google

Jika ditanya kepada kami, kami juga sama seperti anda. Tidak pasti apa yang sedang berlaku, kemungkinan hutan-hutan tersebut dalam proses penanaman semula atau dimakan anai-anai, atau terkesan akibat Corona Virus.

Apa pendapat anda? Kami yakin pihak Pejabat Hutan Daerah Kuantan pasti akan menjawab semua persoalan ini dengan berhemah dan bijaksana.

SPONSORED

Jangan lupa follow kami di Facebook dan Telegram untuk dapatkan berita-berita terkini mengenai pelancongan, tempat, makan, isu sema di negeri Pahang.

Related Posts