ATV Ride Antara Aktiviti Menarik Boleh Anda Buat Di Pantai Cherating

Gambar: cheratingfirefly

Cherating merupakan bandar percutian di Kuantan yang sangat terkenal dengan Santuari Penyunya. Selain daripada Santuari Penyu, Cherating ini sebenarnya mempunyai banyak lagi aktiviti menarik yang anda boleh lakukan. Dan salah satunya adalah, memandu ATV di Pantai Cherating.

Anda boleh memandu ATV secara bersendirian di pantai yang sangat cantik ini selama satu jam yang juga dilengkapi dengan sesi bergambar di kampung nelayan yang berdekatan. Jangan risau kerana arahan dan semua peralatan keselamatan disediakan untuk menunggang ATV separa automatik ini.

Gambar: lonelyplanet

Pada permulaannya, anda akan berjumpa dengan pelatih anda dan sekumpulan kecil sehingga enam orang dan di situ anda akan menerima arahan pemanduan ATV ini. Enam orang sekumpulan adalah untuk memeberikan anda pengalaman penuh memandu ATV ini.

Sebaik sahaja anda boleh memandu ATV ini dengan selesa, anda akan mengikuti pelatih anda memandu di sepanjang Pantai Cherating. Dan anda juga boleh memilih waktu anda sendiri untuk memandu ATV ini.

Di sini anda boleh menemui lanskap yang menakjubkan di Kuantan, termasuklah kawasan hutan bakau yang bersempadan dengan bandar pantai.

BACA: Jom Tengok Penyu Bertelur Di Santuari Penyu Cherating, Masuk Percuma

Gambar: piccerstudio

MAKLUMAT TAMBAHAN:

Tempat berlepas:
Restoran Seafood Ah Low, Bt 28, Kg Cherating, Jalan Kuantan Kemaman, 26080, Balok Pahang, Kampung Cherating, 26080 Balok, Pahang, Malaysia

Tempoh
1 Jam

Tempat Berakhir:
Kembali ke titik berangkat yang asal

Pemanduan termasuk dengan:
Pelatih dan panduan ATV
Peralatan keselamatan: topi keledar

Pemanduan tidak termasuk:
Makanan dan minuman
Hotel pickup dan drop-off

Jangan lupa sertai kami di Telegram @kuantanloka untuk dapat lebih banyak info-info percutian terkini di Kuantan dan Pahang.
Previous Post Next Post
Sponsored